3 tips voor je eerste rijles

Het is zover, je gaat rijlessen nemen. Je hebt hier lang op gewacht, flink gespaard en je hebt de perfecte rijschool gevonden om mee in zee te gaan. Maar eigenlijk ben je toch best wel nerveus. Het is niet niks, een auto is duur, andere mensen op de weg, je hebt geen idee waar je naar moet kijken en laten we maar niet beginnen over de besturing van de auto, waar je geen kaas van hebt gegeten. Niet getreurd, deze zenuwen zijn volledig normaal, maar met de volgende 3 tips kun je ze misschien beter de baas worden.

Niet bang zijn

Ten eerste is het belangrijk om niet bang te zijn om fouten te maken. Ja, een auto is duur en je hebt geen idee waarom hij op bepaalde momenten zo reageert, maar vergeet niet, deze auto is ervoor gemaakt om beginners mee te nemen. Ten eerste is de instructeur volledig verantwoordelijk voor jouw veiligheid en beschikt hij over een extra stel pedalen om de besturing elk moment van je over te kunnen nemen. Daarnaast rijd je in een auto die goed opvalt en waarvan duidelijk is dat je een leerling bent. Andere automobilisten zullen hier rekening mee houden. En ten derde kan je gewoon weinig gebeuren, je zal niet hard gaan en je bent niet alleen.

Vraag alles

Gebruik de instructeur om alle vragen aan te stellen die je hebt, ook de domme. Het is beter om ergens vooraf achter te komen door te vragen dan het maar simpelweg te ervaren. De instructeur heeft alles al gehoord en domme vragen zijn er niet. Niet iedereen stapt als Michael Schumacher in de auto.

Goed luisteren

Blijf dus vooral kalm, stel veel vragen en luister naar de instructeur. Doe wat deze persoon zegt, ook al voelt het tegendraads, want de instructeur heeft jarenlang ervaring met beginners zoals jij. Door dit te doen leer je het rijden op de juiste manier en zal je het sneller onder de knie krijgen. Succes!