De elektrotechniek is volop in ontwikkeling

In de elektrotechniek werken veel vakmensen maar door de ontwikkelingen die plaatsvinden in deze sector is het nodig om je werknemers regelmatig cursussen te laten volgen. Het is niet alleen handig als ze van de laatste technieken op de hoogte zijn maar zelfs verplicht in de elektrotechniek.

Kijk naar alle facetten van de elektrotechniek

In de elektrotechniek wordt veel gewerkt met bepaalde normen waaraan voldaan dient te worden. Deze zijn bij wet bepaald en verdienen dus altijd navolging. Als je een installatiebedrijf hebt in deze sector leg je niet alleen installaties aan maar zorg je vaak ook voor het onderhoud. Ook kunnen er reparaties nodig zijn die volgens de geldende normen gedaan worden.

Zorg ervoor dat je personeel up-to-date blijft

Omdat de ontwikkelingen op dit vakgebied elkaar in een rap tempo opvolgen is het zinvol je personeel opfriscursussen te laten volgen. Dit is zelfs bij wet verplicht. De geldende veiligheidsnormen staan bekend als NEN normen. Deze normen kennen verschillende cijfercodes die elk voor een specifiek iets staan. Voor iedere aparte norm kun je als monteur of installateur een cursus volgen waarvoor je een getuigschrift krijgt als je de cursus succesvol afrondt. Met een opleiding elektrotechniek mag je ook zonder problemen in deze sector werken.

Kies voor degelijke cursussen

Voor een goede cursus kun je bij diverse opleiders terecht maar kijk ook eens bij Kenteq. Zij verzorgen cursussen op diverse vakgebieden en bieden ook binnen de elektrotechniek verschillende cursussen aan. Zo kun je kiezen voor een cursus waarin je alles leert over elektrotechniek en hoe je volgens de geldende normen werkt. Deze cursus is geschikt voor mensen die nog geen ervaring hebben in de elektrotechniek. Als je dit allemaal al weet of kunt en in dit vakgebied werkt zijn er opfriscursussen beschikbaar. Zorg er altijd voor dat je veilig werkt en ook aan de normen voldoet.