Een incassobureau in Eindhoven inschakelen

Lokaal zaken doen

Lokaal zaken doen is voor de meeste ondernemers heel logisch; een incassobureau Eindhoven inschakelen is dan ook een logische stap wanneer jouw bedrijf in Eindhoven gevestigd zit. Dat is niet zo heel vreemd als je bedenkt dat de klanten van jouw bedrijf graag met jouw toonzetting worden aangesproken. Jij hoopt natuurlijk dat je nooit te maken zal hebben met een debiteur die zijn rekening niet voldoet, maar de praktijk wijst doorgaans anders uit. Als het er dan op uitloopt dat je hulp nodig hebt is het prettig om te kunnen terugvallen op een bedrijf wat namens jou het geld kan innen. Dat bedrijf moet dan wel in de buurt zitten, zeker wanneer de klant persoonlijk bezocht wordt.

Een goed overleg is het halve werk

Onbetaalde facturen zonder meer ter incasso overhandigen is voor niemand handig. De ondernemer weet niet aan welk bedrijf hij zijn opdracht uitbesteedt en het incassobureau weet niets af van de problemen die er spelen tussen de klant en de dienstverlener of het bedrijf. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er een goed overleg plaatsvindt voordat het incassobureau wordt ingeschakeld. Bij een bureau wat aan de andere kant van het land zit zal dit een lastig verhaal worden; bij een lokaal incassobureau is het een gemakkelijker iets; je hebt een vast aanspreekpunt voor deze zaken.

Een loket voor contacten

Vanuit de wanbetaler is het ook een prettig idee dat het incassobureau in de buurt gevestigd is. Veel incassobureaus hebben een loket waar de klant naartoe kan om een afspraak voor een betalingsregeling te maken. Wie te maken heeft met wanbetalers kiest er dan ook het beste voor om een lokaal incassobureau te kiezen waar jij en je klanten persoonlijk kunnen komen om een goede betaling van facturen te garanderen.